Alueen esittely

Ylläksen monipuolinen palveluvalikoima kattaa kaiken mitä lomallasi tarvitset. Etusijalla ovat luonnollisesti erilaiset aktiviteetit laskettelusta leijahiihtoon, sillä tekemistä Ylläksellä kyllä riittää. Välinevuokraamot sekä opas- ja ohjelmapalvelut tarjoavat uusia liikunta- ja luontoelämyksiä. Nälkä ja jano talttuvat ravintoloiden ja illanviettopaikkojen antimilla. Myymälöistä voit hankkia urheilutarvikkeita, paikallisia tuotteita ja lahjatavaroita. Ylläkseltä löytyvät myös päivittäistavarakaupat sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut.

 

LENTOKENTTÄ

Kittilän lentokenttä sijaitsee aivan naapurissa, puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Suora lento Helsingistä Kittilään kestää vain puolitoista tuntia. Lentokentältä on bussiyhteys kotimaan reittilennoilta Ylläsjärvelle ja Äkäslompoloon.

ETÄISYYDET

  • Kittilän lentokenttä – Ylläs 40 km
  • Rovaniemi – Ylläs 170 km
  • Helsinki – Ylläs 965 km

LASKETTELU

Talviurheilu, varsinkin laskettelu, on useimmille tärkein syy saapua Ylläkselle. Ja sen ymmärtää, sillä Suomen parhaiksikin mainitut 63 rinnettä tarjoavat haastetta kaikentasoisille, polvenkorkuisista aloittelijoista hurjapäisimpiin laskijoihin. Rinnekilometrejä on täällä enemmän kuin missään muualla maassa, ja Ylläs voi ylpeillä myös Suomen ainoalla Maailmancup-kisarinteellä. Ylläksen hiihtokoulut opastavat talvilajien alkeet ja virkistävät kokeneemmankin laskijan taitoja. Ja jos rinteet alkavat kyllästyttää, tunturin ainutlaatuiset off-pistemaastot vievät harrastuksen aivan uudelle tasolle.